12 April: Twents scrabbletoernooi te Hengelo: Amersfoortse brigade uiterst succesvol!

 

(door Jan de Kruiff)

 

Deze aanhef belooft veel! Maar de Lettergrepers maakten het ook waar. Met de wind in de zeilen blijken zij een knappe partij puntenscrabble neer te kunnen zetten. Esther, Jan, Marian, Rie en Wytze overstegen zichzelf. Met een heeeel klein beetje extra geluk hadden er zelfs 5 ereplaatsen ingezeten!

Het toernooi was terug op de vertrouwde stek: het Denksportcentrum naast het Fanny Blankers Koenstadion te Hengelo. De opkomst viel wat tegen, maar daar leed het spelpeil niet onder. Integendeel zelfs. Na een aarzelende start kregen de juryleden het druk met de woordbeoordelingen van de 26 deelnemers, waarvan de meeste uit (de buurt van) Hengelo afkomstig waren. Floris Van Ouwerkerk speelde sterk en won het toernooi met 2396 punten. Produceerde woordjes als ‘rekensom’ en ‘vetkezen’ en haalde in een partij zelfs 1001 punten! Dat was voor Wytze net iets te veel: hij greep ‘het zilver’ met 2176 punten uit 3 partijen en kon dat ook waarderen. Jan (Tiek) viel van de 12 spelers uit de 1e categorie net buiten de prijzen, maar haalde toch nog 2110 punten. Marian kon zich niet heugen dat ze een prijs haalde op een scrabbletornooi. Ze mocht zeker verguld zijn met haar 3e stek bij de 2e categorie, die gewonnen werd door Lutina Luth uit Rotterdam (8 deelnemers). Categorie 3 was een prooi voor Rie en Esther, die elkaar maar 2 punten verschilden. De hoogste eer was voor Rie met 1588 punten en ze was 5 ‘tegenstrevers’ de baas.

De Twentse organisatie was weer prima in orde. Een overheerlijk soepje tijdens de lunch. Geen gehaper met computers tijdens het verwerken van de wedstrijdresultaten en een soepele presentatie van medejurylid Flip Kramer tijdens de prijsuitreiking. Beco Schaap ging met de Dikke Van Dale uit de verloting naar huis. Het was een gezellig toernooi, waarvan wij hopen dat het niet uit de scrabblekalender wordt geschrapt!