Floris pakt Lettergrepers in tijdens (halve) Scrabblemarathon 2014

 

door Jan de Kruijff

 

Voor het echte scrabblewerk moet je eens per jaar bij de halve marathon in Amersfoort zijn!

Dan worden er binnen een halve dag 4 duplicatescrabblewedstrijden georganiseerd.

Zaterdag 24 mei jl. begroette de organisatie 23 enthousiaste deelnemers waaronder 5 Vlamingen en 3 spelers van de kersverse duplicatescrabbleclub Afroepalfabet Amsterdam. Deze club had in Sam Wester (14 jaar) de jongste deelnemer in zijn gelederen.

Ook in 2014 was de organisatie in handen van het duo Wytze Groen (spelleiding) en Twan Swenker (jurering). Een ijzersterke tandem! Bekend en gewaardeerd om hun uitstekende en deskundige samenwerking, waardoor het ganse evenement gladjes verliep. Want er was ook voor een lekkere lunch, een prima diner en natje+droogje gezorgd, met speciale dank aan de vrijwillig(st)ers van activiteitencentrum ‘Het Klokhuis’- Amersfoort.

Jeanette (tijdwaarneming) en Anja Veltman (beurtbriefjesophaalster)  verleenden ook organisatorische bijstand, waarvoor hartelijk dank. Tijdens de wedstrijd speelde ook de computer mee. Daardoor werd de jureersnelheid aanzienlijk bevorderd en verschenen niet alledaagse woorden op het bord, zoals ‘erestraf’, ‘knopwurm’, ‘koeribje’, ‘curiae’, ‘ferman’ en nog meer moois, dat ons puzzelvermogen te boven ging. Bij de spelers werd veel van het uithoudingsvermogen gevergd: zij zaten in totaal 74 zetten voorovergebogen over het scrabblebord! Floris van Ouwerkerk is door omstandigheden inmiddels geen lid meer van een scrabbleclub. Zijn favoriete hobby heeft hij echter niet vaarwel gezegd. Sterker nog: er staat nauwelijks een maat op zijn spel. Zijn overmacht tijdens deze scrabblemarathon was ongekend hoog. Floris zette 3 Lettergrepers en ettelijke notoire topspelers te kijk. Hij eiste autoritair alle overwinningen voor zich op.  De soloscrabble ‘hangout’ onderstreepte zijn suprematie. Onze Lettergrepers konden slechts bewonderend toezien. De rangschikking van het (verrassenderwijs gans Nederlandse) erepodium kwam tijdens scrabblewedstrijden al vaker voor: 2 Jannen mochten Floris flankeren. Floris was drie Lettergrepers de baas (Jos bezette de 4e stek). Van harte proficiat.

 

Uitslagen Lettergrepers:

 

Plaats Naam Plaatspunten
22 Jeannette 92
21 Esther 78
19 Hans 72
17 Jeanette 67
4 Jos 22
3 Jan T. 20
2 Jan de K. 14

 

Mooiste woord van Hans was ‘boekerij’ (hoogste zet t.o.v. de computer), waarmee hij in de 3e beurt van de 1e partij het peloton aanvoerde!

Hopelijk lukt het de organisatie om ook in 2015 weer zo’n fijne scrabblemarathon te realiseren.

 

Hieronder de links naar de volledige uitslagen:

 

 

Partij 1 Partij 2 Partij 3 Partij 4
       
Rangschikking Rangschikking Rangschikking Rangschikking
Uitgebreide rangschikking Uitgebreide rangschikking Uitgebreide rangschikking Uitgebreide rangschikking
Wedstrijdoverzicht Wedstrijdoverzicht Wedstrijdoverzicht Wedstrijdoverzicht

EINDRANGSCHIKKING