Wisselend succes voor Lettergreep in Veldhoven

 

Door Jan de Kruiff

 

Onze vijf Lettergrepers vonden op 14 september jl. bij ‘De Aanlegstijger’ een warm onthaal (met soep!)!

Zij speelden met nog 95 anderen om de hoogste eer tijdens de NTSV-interclubwedstrijd. Een scrabblepartij die volgens de duplicatemethode gespeeld werd.

Tijdens een dergelijke partij komt het aan op woordkennis, die ook nog eens onder tijdsdruk aangesproken dient te worden. Gebruik van een woordenboek tijdens de partij is uit den boze! De Belg Jan De Ridder was weer een klasse apart. Van de 9 tot nog toe door hem gespeelde partijen tijdens het NTSV-seizoen 2013 won hij er al 7, met inbegrip van zijn winst te Veldhoven, waar hij van de 1030 er 1010 pnt bijeensprokkelde. Uw verslaggever volgde op respectvolle afstand (977 pt) in deze niet bijster spectaculaire partij, die prima werd geleid door Wim Aarts. Jan de K was een fles wijn en een boekenbon rijker. Jan Tiek had boven ondergetekende kunnen eindigen als hij zich niet had vergist in de (letter)‘blockjes’ en kostbare punten moest prijsgeven. Hij moest zich tevreden stellen met een 20e plaats (897). Jos was over haar optreden niet zo tevreden en werd 60e van de exact 100 deelnemers (796 pt.). Hans en Esther speelden ongeveer ‘par”: zij werden resp. 71e en 90e  (766 resp. 699 pt.). Jammer dat Jeannette zich door ziekte moest afmelden. Altijd gezellige voorzitster Aty Diemer riep Lettergreep af als 6e club op 19 deelnemende verenigingen. Zij sprak de vurige hoop uit dat de ic Veldhoven ook in 2014 mag doorgaan. Want het kostte betrekkelijk veel moeite om de deelnemers bij elkaar te krijgen. Aan de voortreffelijke organisatie van de Aanlegstijgers zal het niet liggen.

Wilt u de fotoreportage zien, de wedstrijd naspelen en/of alle uitslagen lezen? Ga dan naar de website van het NTSV (scrabble).