Scrabbelen bij Esther
 

door Jos van Rooijen

Lettergreep telt 11 leden, 5 mannen en 6 vrouwen.  Op zaterdag 22 oktober had Esther de ‘dames’ bij haar thuis uitgenodigd voor een huiskamerscrabble. We waren die dag met zijn vijven, Esther, Jeannette, Jeanette, Anne en ik. Jammer genoeg ontbrak Trees wegens ziekte.

Esther verwelkomde ons met koffie en koek en na gezellig bijgepraat te hebben (dat doen dames!) begonnen we aan de eerste partij. We haalden wel het maximale aantal beurten, maar zeker niet het maximale aantal punten zoals bleek uit de nacontrole van Jan de K. Dit hadden we ook niet verwacht en ik vind dat we toch wel aardig gespeeld hebben. Steeds wat punten gemist, waarvan de grootste misser 25 punten bedroeg. Waar wij de scrabble krimpend hadden gelegd voor 82 punten vond de computer merknaald, een naald waarmee kledingstukken enz. worden gemerkt (wie kent dat woord?), goed voor 107 punten. Veel solo’s deze partij, maar de mooiste was een soloscrabble van Anne, hooikist.

Tijd voor de lunch: lekkere soep en heerlijke broodjes. Daarna de tweede partij. Opnieuw 22 beurten te gaan, waarbij we nog vaker dan ‘s morgens een nul scoorden. Was dat door overmoedigheid of vermoeidheid? Ook het gemiste aantal punten was ruim dubbel zo veel. Een minder resultaat, maar… het was wel net zo geanimeerd als tijdens de eerste match! Een heel geslaagde dag dus, die we afsloten met een etentje bij de Chinees.

Esther bedankt voor de gezellige ontvangst en Jan voor het nacontroleren van de gespeelde partijen, die terug te vinden zijn op deze website om te bekijken of na te spelen.

 

Wedstrijdoverzicht 1e partij

Wedstrijdoverzicht 2e partij