Hengeloduplicatescrabbletoernooi 2 april 2016: geen Lettergreep-surprises

 

Verslag door Jan E M de K

 

Het 2e Hengelose jaarlijkse duplicatescrabbletoernooi bracht ongeveer een gelijk aantal scrabble-enthousiasten op de been als bij een gemiddeld SBNL-puntenscrabbletoernooi anno 2016. Er waren 23 deelnemers naar het "afgelegen" Denksportcentrum Hengelo-oost gekomen. Afgelegen? Het weerhield er met name de Amsterdammers (Arendsogen) en Veldhovenaren (Aanlegstijgers) niet van om toch naar het verre Twente te reizen. Lettergreep werd vertegenwoordigd door Jan T en door het trio Esther, Jeannette en Wytze, dat altijd voor een scrabbledagje te porren is. Uw verslaggever Jan K zou ook deelnemen, maar arriveerde pas tijdens lunchtijd (12.30) omdat hij enkele kilometers voor eindstation Hengelo door een gevalletje "aanrijding van een persoon op het spoor" werd geconfronteerd. Hij geeft u de verzekering dat hij die hele toestand liever nóóit meer meemaakt (het incident, het volgens protocol verplichte sporenonderzoek en het urenlange oponthoud. Jan K reisde door naar de Hengelose scrabblezaal om zich daar af te melden.  Mocht met een soepje e.d. bekomen van de schrik en achter in de speelzaal plaatsnemen om de 2e partij te aanschouwen. En mocht om ca. 15.30 uur de zwoegende spelers vlak voor zijn vertrek naar huis nog even wijzen op een gemiste kans ("eurocity’s…”).

Gezien haar recente goede spel tijdens de maartpartijen begon Esther met vertrouwen aan de "dubbelslag". Het toernooi was nog maar één zet jong, of Esther moest zich "opmaken" voor een zwaar (mid)dagje. Waar de meeste mensen 78 punten scoorden, was zij namelijk tot achtervolgen gedoemd. Staat zij weer met de beide benen op aarde? Zo vat Esther het niet op: ’t werd evengoed een geslaagde scrabbledag. Dat werd door de immer tevreden Jeannette volledig beaamd: zij eindigde na een "regelmatig toernooi" in de rangschikking na 2 partijen net boven haar clubgenote (17e). Wytze nestelde zich in de hoogste regionen, deed wel zijn best, maar kwam net tekort "voor het brons".

Jan T speelt zich tijdens een duplicatetoernooi vaak in de prijzen en dat lukte hem ook nu weer. Prima gedaan. Toch nog "brons" voor een Lettergreper! Floris van Ouwerkerk uit Twello bleek weer eens de sterkste speler. Zijn 22 – niet de minste - concurrenten kregen een masterclass scrabble voorgeschoteld, zeker in de 1e partij. Floris won met overmacht (meer dan 100 punten waarbij hij als enige "de kaap van 1000 punten rondde"). Hij gaf zijn zege extra glans door maar liefst tweemaal een soloscrabble te leggen. Voorwaar een huzarenstuk! Uw verslaggever zou (achteraf) kansrijk geweest zijn tijdens de 2e partij. Zou graag "smaakmaker" geweest zijn, maar was door de ochtendgebeurtenissen te aangeslagen om de confrontatie met scrabble-grootmeester Floris aan te gaan. Die zegevierde ook in de 2e partij, waarmee hij de terechte winnaar van het prima georganiseerde Hengelotoernooi werd.

In de bijlagen vindt u alle wedstrijdgegevens en rangschikkingen.

 

Wedstrijdoverzicht ochtendpartij

 

Uitslag ochtendpartij

 

Wedstrijdoverzicht middagpartij

 

Uitslag middagpartij

 

Einduitslag