Lettergreep doet goed mee in Lommel (België)

 

Verslag door Jan E M de Kruiff

 

Het is lang geleden dat zo vele clubgenoten aan een NTSV-interclubscrabble-partij meededen als op de eerste lentedag van 2015. Lettergreep was bij s.v. “Zandloper” in Lommel met maar liefst 7 mensen vertegenwoordigd, die moesten proberen de 124 overige scrabbelaars achter zich te houden. Dat was (natuurlijk) geen realistische opdracht, want alleskunner Jan De Ridder was zowel weer eens een maatje te groot als een klasse apart. Hij won de moeilijke partij met maar liefst 940 van de 966 – in totaal – te verzamelen punten. Jan omzeilde alle lastige klippen, want vooral voor de pauze werden talloze nulbeurten geregistreerd, een mogelijk record in de NTSV-interclubhistorie. Toppunt van curiositeit na de heerlijke vlaaitjes in de pauze was wel de scrabble ‘’sjnoder’’ (‘’Dat zoeken wij op!”). Maar de Lettergreep-”brigade” mag zich tevreden noemen, want van de 20 meespelende clubs eindigde de club als 3e en dat was lang niet vertoond. Met dank aan alle Zandlopervrijwillig(st)ers, die zich prima van hun taak kweten, ondanks aanvankelijke (tijdverslindende) tegenslagen in de jurykamer.

De volledige uitslagen treft u aan op de NTSV-website (voor uw verslaggever volop aanleiding om nog maar eens enkele scrabble-oefensessies in te lassen…)

 

Uitslagen Lettergrepers

129e Esther 418
112e Jeannette 495
88e Hans 568
26e Wytze 715
23e Jan T. 720
14e Jan de K. 785
13e Jos 796

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over 2 weken, daags voor Pasen, ‘’het grote paaseieren verzamelen’’  tijdens de interclubpartij in Tielt –België? Wij gaan het (hopelijk) meemaken…

 

Klik hier voor het Wedstrijdblad.