11e  Scrabbleweekend Rijs Gaasterland

 

door Jan E M de Kruiff

 

Het jaarlijkse scrabble-evenement in Friesland vond plaats tijdens het 1e novemberweekend van 2019.

Het werd zoals de afgelopen jaren op kundige wijze georganiseerd door Twan Swenker, die ook verantwoordelijk was voor het jureren tijdens de 4 duplicatescrabblepartijtjes.


De waardering van de 29 deelnemers – een recordopkomst! – was dan ook heel  groot.

Voor zijn harde werken ontving Twan uit handen van spelleider Aad de Vette een nog grotere fles gedistilleerd dan in 2018.

"Mogelijk gemaakt" door het grotere aantal deelnemers! Ook in sportief opzicht was de spelersbezetting uitstekend.

9 Vlaamse scrabbelaars hadden er de lange reis-inclusief-file-oponthoud voor over om bij Hotel Gaasterland in Rijs te geraken.

Een hotel dat prima faciliteiten biedt! Het gemotiveerde personeel deed zijn best om het zijn gasten naar de zin te maken v.w.b. eten, drinken, slapen en de mooie scrabbleruimte.

Een mooie hotelkamer met een geschikt bed, maar wederom was er geen goede "slaap"kwaliteit voor Jan de K tijdens de 2 nachten…

De weersomstandigheden waren soms verre van optimaal, maar de meeste bezoekers gingen er op de vrije zaterdagmiddag toch op uit.

Wandelden in het fraaie Rijsterbos.  Bezochten een museum of kringloopwinkel. Slenterden door een dorpje. Bezochten een horecagelegenheid. Of vermaakten zich aan de IJsselmeerkust bij de kitesurf"show’".

Overige deelnemers bleven achter in het hotel en vermaakten zich bijv. met puzzelen, lezen of een praatje maken.

De computer had tijdens de 4 scrabblepotjes weinig in te brengen maar legde wel enkele mooie woorden.

De deelnemers mochten zich evenwel verheugen: zij wisten bijna alle topzetten te vinden! Jan Tiek maakte een mooie solozet.

Die solozet – en overige partijgegevens – worden hier niet vermeld, om belangstellende lezers (v/m) de gelegenheid te bieden de partijen na te spelen. Zie verwijzing aan het eind van dit verslag.

Uw verslaggever maakte een valse start en herstelde zich redelijk in partij 2+3, met riant uitzicht op een podiumplek. Maar door geflater ging het in de slotpartij alsnog mis.

’t Podium was "geheel Arendsoog Amsterdam" gekleurd met op de nrs. 1, 2 en 3 resp. Floris van Ouwerkerk, Bert van der Loo (jarig op de dag van de prijsuitreiking!) en de jonge, veelbelovende Wesley Eikenaar.

De weg naar Floris’ eindoverwinning verliep minder spectaculair dan voorgaande Rijs-edities, maar de man uit Twello beschikt over zoveel scrabbleklasse, dat de trofee hem zeker toekwam.

Jos werd onze beste Lettergreper op een 5e stek!

De overige clubleden speelden een onopvallende rol, maar hebben meestentijds naar vermogen gepresteerd.

Eindrangschikking overige Lettergrepers:

7e Jan de K - 15e Jan T – 19e Wytze – 22e Jeanette -25e Jeannette -26e Esther (28 deelnemers eind-geklasseerd). Gerie speelde één partijtje mee.

 

** Twan heeft de smaak te pakken! Hij gaat ook voor een volgende keer op zoek naar leuke/originele tombolaprijzen voor elke deelnemer.

Wat nog veel fijner is: "volgende keer" is sneller dan u denkt!

Twan kondigde namelijk ook een Rijs-scrabbleweekend voor a.s. voorjaar 2020 aan. Houd de berichten in goed de gaten!

 

Wedstrijdoverzicht Rangschikking
1e partij 1e partij
2e partij 2e partij
3e partij 3e partij
4e partij 4e partij

En de eindrangschikking!