Keistadpuntenscrabbletoernooi 2018: Lettergrepers presteren voorbeeldig

 

door Jan E M de Kruiff

 

Op de 1e dag dat de R weer in de maand ‘’was’’, organiseerde Lettergreep zijn jaarlijks puntenscrabbletoernooi in zalencentrum ‘’Het Klokhuis’’. Het hing erom of het toernooi zou doorgaan. De trend van afgelopen jaren werd ook nu gevolgd: mensen schreven zich steeds later in. Er werd her en der gelobbyd om nog enkele deelnemers te ‘’scoren’’. Kort voor aanvang van de scrabbledag lieten 2 mensen weten toch niet te komen. De ‘’overgebleven’’ 20 deelnemers van 5 verschillende clubs + enkele individuele spelers maakten er een fijne scrabbledag van. Deze kreeg extra kleur dankzij een geweldige tombola. Die werd wederom met veel enthousiasme gepresenteerd door Esther en Jeanette. Er waren dan ook talloze aantrekkelijke prijzen te verloten. Klap op de vuurpijl: de jaarlijkse, welgevulde levensmiddelentas.

 

Anne was de meest opvallende clubgenote van ons toernooi. Zij dichtte zichzelf weinig kansen toe om een scrabbleprijs te bemachtigen. Anne veronderstelde dat de scrabbledag al na twee matchen was gespeeld…  Ze pakte haar spullen bij elkaar en wilde weggaan (?...).

Wytze zag het gebeuren… ’t Was maar goed, dat hij ingreep. ‘’Een gebruikelijke puntenscrabbledag bestaat uit 3 (drie) partijen…’’ Annes lichaamstaal sprak boekdelen. Maar ze grabbelde alle restjes energie en motivatie bijeen voor de 3e partij. Dat bleek tijdens de prijsuitreiking onverwacht succes op te leveren. In 3 partijtjes haalde zij een eindtotaal, dat niet misstond in de hoogste spelerscategorie. Wytze riep onze Anne tijdens de prijsuitreiking naar voren, want zij haalde ‘’goud’’ in de 2e categorie! En dat was nog niet alles: Anne bekroonde haar goede spel met de originaliteitsprijs, dankzij haar woordvondsten ‘buistang’, ‘stadiën’ en ‘grondrat’ (9x woordwaarde!).

In dezelfde categorie maakte Esther het Amersfoortse succes compleet, want ze werd 2e! Trees en Jeannette hadden wat minder geluk. Jeanette daarentegen verraste vriend, vijand plus zichzelf met het bronzen bekertje in de allerhoogste spelerscategorie.

 

Wij mogen zowel in sportief als in organisatorisch opzicht terugzien op een geslaagd toernooi. De mensen waren blij met de juryleden Flip, Jan en Wytze. Er was geen wanklank en er werden nauwelijks strafpunten uitgedeeld! En we waren mooi op tijd klaar, om 16.45 uur. Het dankbare/welgemeende applaus der deelnemers klonk ons na afloop dan ook als muziek in de oren. Puntenscrabble is ‘’nog lang niet dood’’, zoals weleens verondersteld wordt… Dus hopen wij het Keistadtoernooi ook in september 2019 zijn verdiende plekje op de scrabblekalender te geven!